Mittatilaus takkaluukut

Takkaluukut omilla mitoilla

Teemme takkaluukkuja tilauksesta asiakkaan omilla mitoilla. 

Valmistamme takkaluukut raudasta, yleensä lasiovella. Luukkuihin käytämme keraamista lasia joka kestää yli 750° lämmön. (Normaalisti takkaluukkuihin kohdistuu vain 350° lämpö) Luukkujen avausnupeiksi tai kahvoiksi voit valita laajasta rautaosien valikoimastamme sinulle sopivat. Luukkujen rungot rakentuvat kulmaraudasta ja erilaisista tukevista lattaraudoista. Käytämme luukkujen rungoissa vähintään 5mm paksua materiaalia, joten ne kestävät tulisijoissa vääntymättä. Oikeaoppinen hitsaus ja laadukkaat materiaalit ovat kunnollisten luukkujen perusedellytys.

Useimmiten luukut tilataan vanhaan avotakkaan. Avotakkaan asennetut luukut muuttavat vanhan laitteen täysin erilaiseksi tulisijaksi, toimivaksi lämmittimeksi. Huomioitavaa on korvausilman määrä ja saanti. Ilman oikeanlaista korvausilmajärjestelmää tulipesäsi ei ehkä toimi odotusten mukaisesti. Esimerkiksi kituliaasti palava puu aiheuttaa ylimääräisiä päästöjä eikä siitä irtoa edes tyydyttävää lämmitystehoa. Luukkujen asettuminen tiiviisti aukkoon on tärkeää. Tulipesän aukon sisään asennettava kehys on tiivistettävä asianmukaisesti, kauluksellinen kehys on helpompi ja antaa mitoissakin pelivaraa. Usein vanhojen tulipesien aukot saattavat heittää paljonkin.

Uudet luukut vanhojen tilalle. Mikäli tulisijasi on toiminut moitteettomasti kannattaa tulisijan luukkujen uusimisessa matkia vanhaa luukkua ainakin korvausilman saannin osalta. 

Takkaluukku myös muuttaa tulisijasi ilmeen aivan uudenlaiseksi. Toteutamme toki villitkin suunnitelmat, mutta kannattanee hetki miettiä sopivatko uudet luukut myös ulkonäöllisesti vanhaan tulisijaan ja muuhun sisustukseen.

Käytännöllisyys. Valitaanko yksiovinen, tuplaluukut vai jokin muu ratkaisu. Avotakan luukkuja valitessa mieti minkä kokoisia puita tulevaisuudessa poltat. Luukun koko määrää käytettävän polttopuun koon. Vanhoissa avotakoissa harvemmin on arinaa ja erillistä tulipesän alla sijaitsevaa tuhkaluukkua. Miten onnistuu tuhkien poisto uusien luukkujen kanssa. 

Rusticalla on vuosikymmenten kokemus takkaluukuista ja tulisijoista. Autamme mielellämme luukkujen suunnittelussa ja valinnassa.

Näytetään tuotteet 1 - 2 (2 tuotteesta)