Takat ja kamiinat

     Takka. Lämmönlähde ja kodin tunnelman luoja. Suomalaiseen kotiin kuuluu takka. Pohjoinen sijaintimme kylmine talvineen asettaa asuntojen lämmityksille haasteita. Ei ole sama minkälaisella takalla kotiasi lämmität. Takkoja on tarjolla useisiin tarpeisiin. Takkoja on nopeasti lämpöä antavia tai pitkään lämmitettäviä. Takan tuottamalla lämmöllä voidaan lämmittää pieniä, sekä suuria tiloja. Varaavilla takoilla saadaan takkaan itseensä kerättyä lämpöä, joka luovuttaa lämpöä huoneeseen tasaisesti pitkänkin ajan. Takka voidaan yhdistää huoneiston keskuslämmitykseen ja sillä voidaan myös lämmittää käyttövettä.

     Takka uudisrakennuksiin. Nykyaikaiset takat voidaan varustaa erillisellä kaukosäätöisellä tai automaattisella puhaltimella, jonka avulla lämpöä saadaan nopeasti siirrettyä esim. toiseen huoneeseen. Rakennusvaiheessa asennetut takan lämpöputkistot siirtävät tulipesän tuottaman lämmön tasaisesti ympäri huoneistoa. Näin yhdellä tulipesällä voidaan tehokkaasti lämmittää useita satoja neliöitä. 

     Kiertoilmatakka. Tämän hetken suosituin on kiertoilmapesä. Kiertoilmapesästä saat lämpöä lähes välittömästi koko lämmitettävään huonealaan. Kiertoilmapesä kierrättää huoneilmaa sydämen ja kuoren välissä ja luovuttaa sitä tasaisesti niin ylös kuin alaskin. Entisaikojen "pää tulessa, jalat jäässä" ilmiötä ei synny. Kiertoilmapesän etuna on, että sen ympärille voidaan rakentaa halutun kokoiset kuoret tai se voidaan asentaa kokonaan seinän sisään. Ehdoton suosittelu uudisrakennuksiin.

     Varaava takka. Takan varauskyky perustuu takan materiaaliin. Perinteisesti kivi on tehokkaasti varastoinut lämpöä. Nykyaikaiset keraamiset vaihtoehdot ovat syrjäyttämässä tiilen varaavissa takoissa. Varauskyky on suhteessa painoon. Varaava takka vaatiikin painonsa vuoksi vahvistetun alustan. Varaavaan takkaan kannattaa yhdistää puhallin, jotta lämpöä saadaan heti huoneilmaan. Varaava takka soveltuu tiloihin, joihin halutaan tasaisesti lämpöä pitkiäkin aikoja. Jotta varaavasta takasta on hyötyä, tulee sitä lämmitysaikana polttaa päivittäin. Varaavan takan miinuksena mainittakoon sen vaatima tila.

     Takka pieneen tilaan. Pieneen tilaan kannattaa valita takka tarkasti lämmitysalan mukaan. Liian tehokas takka pienessä tilassa aiheuttaa helposti liiallista kuumuutta. Pesä joka luovuttaa nopeasti lämpöä on hyvä valinta pienten tilojen lämmitykseen.

     Keskuslämmitykseen liitetty tulipesä. Lämmityskustannuksiin säästöä saadaan valitsemalla tulipesä, joka voidaan liittää kiinteistön lämmitysjärjestelmään. Samalla saadaan lämmitettyä kiinteistön käyttövettä. Jokaisella lämmityskerralla säästät muissa lämmityskuluissa. Järkevä ratkaisu usein lämmitettäviin pesiin esim. keittiön puuliesiin.

     Ekologisuus. Takkoja voidaan lämmittää puilla, kaasulla tai pelleteillä. Luontoa ajattelevan vaihtoehto on puu tai pelletti. Puu on uusiutuva luonnonvara ja metsät sitovat tehokkaasti ilmastonmuutosta aiheuttavaa hiilidioksidia. 

     Esteettisyys. Takkoja voidaan nykypäivän trendin mukaisesti täysin sulauttaa seinän sisään, näkyviin jää ainoastaan tulipesän aukko. Harvat enää suosivat massiivisia uuneja. Väri- ja muotovaihtoehtoja on lukematon määrä. Takka on nykypäivänä merkittävä osa varsinaista sisustusta ja sen valitsemiseen kannattaa käyttää hetki aikaa. Kaunis takka lisää entisestään elävän tulen tunnelmaa.

     Rusticasta saatavilla yli 1000 erilaista takka/tulipesämallia, jokaiselle löytyy se oikea.

Katso uudet tuotteemme!

Näytetään tuotteet 1 - 8 (159 tuotteesta)