Riippuvalaisimet

Riippuvalaisimet

Riippuvalaisimet kaikkialle: kotiin, toimistoon, ravintolaan jne.


Nimensä mukaisesti riippuvalaisimet on tarkoitettu ripustettavaksi kattoon. Riippuvalaisimet mallista riippuen luovat valoa ylös, alas, sivuille tai kohteeseen. Riippuvalaisimen kupu usein määrittää mihin/miten valo lampusta lähtee.


Ruokapöydän yläpuolelle kannattaa valita valaisin joka luo valoa leveästi sivuille ja alaspäin = alaspäin levenevä laakea kupu.

Olohuoneeseen tunnelmaa luomaan saadaan valaisimella, jonka kupu toistaa valon ylöspäin ja sivuille = lamppu on kuvun sisällä tai yläpuolella.

Keittiöön tehokasta työvaloa haluava valitsee kuvun mikä toistaa valoa joka suuntaan.

Makuuhuoneeseen valo toistetaan usein katon kautta = kupu mikä suuntaa valon leveästi ylöspäin.

Varastoon reilusti valoa saadaan n. 45º kulmassa alaspäin taittuvalla kuvulla. Kuvun kulma optimoi valon toiston kaikkiin suuntiin.


Useat riippuvalaisimet on varustettu säädettävällä korkeudella esim. ketjulla. 

Valaisimen ripustuksessa on huomioitavia seikkoja:

Liian alas ripustettuna valaisin ei ehkä luo valoa siten kuin on ajateltu. Liian alhaalle ripustettuun valaisimeen saattaa törmätä. Hyvänä ohjeena pidetään, ettei valaisimen alapinta saa kulkuväylillä tulla alemmaksi kuin 200cm.

Pöydän päälle sijoitettava valaisin ei saa häikäistä pöydän ympärillä istuvia.

Visuaalisesti riippuvalaisin on näyttävä kun sen valaisinosan (ei ketjua) koko on enintään 1/3 huoneen korkeudesta ja se on asennettu huoneen ylimmän kolmasosan alempaan puolikkaaseen.

Näytetään tuotteet 1 - 20 (119 tuotteesta)