Liedet

Liedet 

Monelle meistä puuliesi herättää mukavia muistoja pullantuoksuisesta mummolasta. Pienillä klapeilla lämmitettävä puuliesi tarjosi mahdollisuuden ruoanlaittoon, sekä toimi lämmönlähteenä. Mummo hääräämässä lieden ääressä. Pieniä lapsia hätisteltiin kauemmaksi kuuman lieden viereltä.

Ajat ovat muuttuneet, mutta puuliedet ovat pitäneet asemansa. Uudet mallit ovat varsin tehokkaita ja tyylikkäitä. Osaan malleista on mahdollista liittää vesikierto, jolloin liettä lämmitettäessä lämpenee esim. käyttövesi. Liesien käyttömukavuus on parantunut entistä isomman luukun ja tulipesän ansiosta. Puulieden uuneihin on saatu toimivat lämpötilamittarit, jolloin uunia voi oikeasti käyttää paistamiseen.

Upeita puuliesiä, yhdistelmäliesiä etc.

Näillä liesillä uusit keittiösi ilmeen. Mallistossa perinteisiä, sekä modernimpia malleja.

Vinkkejä puuhellojen hoitoon.

Puhdista aina noki puuhellan kannesta. Molemmilta puolilta, alta ja päältä. Pinttynyt noki heikentää hellan lämmitystehoa. Irtoavat osat (keittolevyt) on hyvä puhdistaa muutaman kerran vuodessa, eikä ainoastaan silloin kun nuohooja on käymässä. Noki hellan sisällä heikentää vetoa. Teräsharjalla saat pinttyneen noen irtoamaan ja hella vetää taas paremmin. Kannen päälle kannattaa sipaista liesimustaa, se antaa siistin ja likaa hylkivän pinnan.

Halkeama puuhellan kannessa keljuttaa, mutta ei välttämättä vaadi toimenpiteitä. Mikäli halkeama on pieni alle 2cm ja se ei aiheuta korkeuseroja, voit käyttää hellaa normaalisti. Tarkkaile kuitenkin halkeamaa, sen mahdollisen laajenemisen vuoksi. Mikäli halkeama haittaa jokapäiväisiä toimia voidaan se korjata alapuolelle kiinnitettävällä esim. lattaraudalla. Suosittelemme ammattilaisen käyttämistä. Rustican paja korjaa hellojen kansia.

Monet vanhat "porilaiset" pesät ovat sisäpuolelta halki. Pienet halkeamat tai reiät voi paikata itsekin tulenkestävällä laastilla. Mikäli omat taidot epäilyttävät tai halkeamat ovat isoja, kannattaa pyytää paikalle ammattitaitoinen tulisijamuurari paikkaamaan pesä.

Halkeamat muurissa. Vanhojen talojen muurit ovat usein halki. Halkeaman koko saattaa vaihdella riippuen onko muuri kylmä vai lämmin. Halkeama muurissa on kuitenkin aina riskitekijä. Kehoitamme halkeaman havaitessasi aina lopettavan lämmityksen ja tilaamaan paikalle asiantuntijan tutkimaan muurin kunnon. Lisätietoa saat kuntasi nuohoojalta tai palotarkastajalta.

Katso uudet tuotteemme!

Näytetään tuotteet 1 - 8 (40 tuotteesta)